Igra sa mačkom

Igra_macka_sreca

Igra sa mačkom, kada, kako i koliko?

Igra s kućnom mačkom

Kao vlasnik kućne mačke sigurno želite da vaša mačka živi što je prirodnije moguće. Dakle, stan pogodan za mačke mora nuditi raznolikost. Što manje zabranjenih zona postoje, to je bolje za vašu mačku. Fleksibilno vreme hranjenja više odgovara njenim prirodnim životnim uslovima, nego fiksno vreme. Poslasticu pre spavanja bi trebala vaša mačka dobiti onda kada i vi pođete u krevet. Nudite vašoj mački raznolikost, učinite je otpornijom na stres. Zato biste trebali zabavljati vašu kućnu mačku i igrati se s njom što je češće moguće. Donesite joj novu kutiju da se sakrije najmanje jednom nedeljno, jer ona time menja svoj mirisni svet. Takođe biste trebali integrisati nešto novo u zvučnu kulisu.

Zašto je igranje s kućnom mačkom tako važno?

Za mačke, igra je izuzetno važna, jer tako smanjuju stres. One slede svoj prirodni instinkt i ostaju mentalno i fizički sposobne. Kućne mačke imaju dosta manje mogućnosti da se izigraju od slobodnih mačaka. Zato je baš njima potrebna vežba i igra, tako da im mišići i kosti ne zakržljaju i da im se stimuliše intelekt. Tokom igranja sa kućnim mačkama, brzo postaje jasno da su kućne baršunaste šapice pravi stručnjaci za igru. U zajedničkom životu s ljudima, one pokazuju veliku zainteresovanost za igru do starosti. Čim svom ljubimcu posvetite više vremena, lako ga možete animirati na zabavnu igru. Mačke, koje samo leže u ćošku i dremaju, uglavnom su se predale sudbini dosade. Ako zaposlite svoju mačku, možete čak i sprečiti probleme u ponašanju.

Kako na pravi način stimulisati kućne mačke s igračkama?

Takođe možete podupirati inteligenciju svoje mačke sa promišljenim igrama. Da ne bi bilo dosadno, životinje uvek traže nove izazove. U stanu su prebrzo ugrožene nedostatkom izazova. Igračke deluju tako primamljivo, da vašu mačku možete zabaviti satima.

Robusne igračke kao Roller Coaster grebalica su takođe vrlo popularne, jer i one izazivaju nagon za igrom i nude različite mogućnosti za zabavu. Plišane igračke fasciniraju mačke. Posebno dobro došle su replike miševa ili mačje trave. Nošenje, guranje, bacanje u vazduh, vaša mačka će se satima zabaviti s ovim igračkama. Plišana igračka je često i partner za maženje.

 

Igre žmurke s mačkama

Mačke obožavaju igre žmurke. Bio to tunel, kućica ili iza vrata, svako skrovište je dobro došlo. Smislite nešto kada se igrate sa kućnim mačkama, jer na taj način neće nastati dosada. I kartoni su omiljena mesta za skrivanje. Ova igra odgovara njihovom prirodnom instinktu za lov. Budite sigurni da iskoristite radost jer je to jednostavan način kombinacije igre s inteligencijom i uzbuđenjem.

 

Ne treba dugo da se nađe partner za igru. Brojni predmeti koji se mogu pronaći u kući biće dovoljni.

Korpa