Mačak u Ukrajini preživeo 30 minuta pranja u veš mašini

macka-ves-masina
Photo by Marko Blazevic - PEXELS

Mačak po imenu Broš provo je pola sata u aktivnoj mašini za pranje veša i preživeo

Incident se dogodio u gradu Dnjepru u Ukrajini.

Vlasnici su objasnili da mačka Broš obično voli da spava u veš mašini, a pošto je ona siva kao i unutrašnjost mašine, nisu je primetili kada je bila uključena.

Ovo je objavljeno na Fejsbuk stranici lokalne veterinarske klinike, prema rečima osoblja klinike u koju je mačka odvedena nakon incidenta, Broš je bio u veš mašini oko 30 minuta pre nego što su vlasnici čuli njegov vrisak.

„Zamislite šok i užas kada shvatite da se mačka toliko dugo pere. Začudo, kada je mašina otvorena, mačka je istrčala i pokušala da se sakrije. Uhvatili su ga, osušili i odmah odveli veterinaru“, dodali su.

Osoblje klinike je navelo da su tokom pregleda otkrili da životinja ima nisku temperaturu i piskanje u plućima. Oči mu nisu bile dovoljno otvorene zbog praha, a usta su mu jako mirisala na deterdžent.

Veterinari su mački dali neophodnu terapiju, rezultati su bili normalni i ubrzo je mačka otišla kući. Sada, prema rečima stručnjaka, životinja aktivno trči, skače po kući i jede.

„Ovo nije prvi put da se susrećemo sa takvim slučajem, ali je Broš imao veliku sreću. Nije džabe da mačke imaju devet života“, dodaju iz veterinarske klinike.

Slična priča desila se 2020. godine u Australiji.

Mačka je preživela 12 minuta pranja toplom vodom i deterdžentima. Životinju nije bilo moguće odmah izvući, jer je mašini trebalo oko dva minuta da ispusti vodu, istisne veš i prestane da pere.o

Korpa